Søk på absentia.no
In Absentia - det ultimate sykefraværssystemet
Logg på
 
 
Opprett bruker
Glemt passord?

Annonsere
Om Absentia
Kontakt oss


Ledigheten ned også i juli
Del artikkelen med venner og kolleger

Ved utgangen av juli var det registrert 89.300 helt ledige arbeidssøkere i Norge. Det utgjør 3,7 prosent av arbeidsstyrken.

 

Justert for vanlige sesongvariasjoner gikk det samlede tallet på helt arbeidsledige og personer som deltok i ordinære arbeidsmarkedstiltak ned med 1.000 personer i juli, opplyser Aetat i en pressemelding.

 

-          Arbeidsmarkedet er nå i klar bedring, med en stabil nedgang i ledigheten, sier arbeidsdirektør Inger-Johanne Stokke.

 

Det er også en markert vekst i tallet på ledige stillinger i juli, noe som viser at bedriftene har økende behov for arbeidskraft. Økningen gjelder for de fleste yrker.

 

Lettere for unge

Nedgangen i ledigheten har den siste tiden vært mest markert for aldersgruppen 25-29 år. Dette indikerer at det nå er lettere å få jobb for nyutdannede og nykommere i arbeidsmarkedet.

 

Ledigheten innen helse, pleie og omsorg er nå avtakende. Ledighetsutviklingen har hengt noe igjen her, i forhold til det som har vært hovedtrenden i arbeidsmarkedet.

 

Julitallene bekrefter imidlertid det omslaget som viste seg innen disse yrkesgruppene i juni.

Ledigheten er fortsatt avtakende innen naturvitenskapelige yrker. Dette omfatter spesielt sivilingeniører, sivilarkitekter samt ingeniører og teknikere. Også innen IT-relaterte yrker går ledigheten ned.

 


Legg til kommentar

25. februar, 2024
Du må være logget inn (eller registrere deg) for å delta i diskusjonen.
Log In
 
 
Opprett bruker
Glemt passord?