Søk på absentia.no
In Absentia - det ultimate sykefraværssystemet
Logg på
 
 
Opprett bruker
Glemt passord?

Annonsere
Om Absentia
Kontakt oss


Arbeidslivstelefonen øker
Del artikkelen med venner og kolleger

Arbeidslivstelefonen hadde allerede ved utgangen av juli passert antall innringere som tok kontakt i 2004.  Ved at tjenesten har hatt åpent i hele sommer, ligger Arbeidslivstelefonen an til en økning på over 50 prosent i 2005.

Arbeidslivstelefonen skal være et lavterskeltilbud, der folk kan være anonyme med sine spørsmål og allikevel motta råd fra fagpersoner.  Telefontjenesten er nå inne i sitt fjerde år, og har siden oppstarten hatt mange henvendelser. Med utvidelsen i tilbudet det siste året har man kunne ta i mot flere av dem som ringer inn.

Arbeidslivstelefonen - 815 44 544Arbeidslivstelefonen har åpent alle hverdager. Mandag, onsdag og fredag fra 9.00 – 15.00. Tirsdag og torsdag fra 12.00 – 18.00.

Skjev kjønnsfordeling
Siden begynnelsen har det alltid vært flere kvinner enn menn som ringer inn med sine spørsmål.  Statistikken viser at 7 av 10 innringere er kvinner.  Leder i Arbeidslivstelefonen Grace Beathe Mathisen begrunner dette med at kvinner har lettere for å snakke om sine problemer enn menn.

-           Det har hele tiden vært, og er fortsatt, en sterk overvekt av kvinner som ringer. Dette kan henge sammen med at kvinner har lettere for å snakke om sine problemer enn menn, og at kvinner kanskje har et større behov for drøfte problemene sine med flere personer. Av ledere er det flest menn som ringer oss, men det kunne gjerne vært flere menn som tar kontakt, sier Mathisen.

Mange opplever omstilling
Et arbeidsliv i stadig utvikling og endring fører til at mange opplever omstilling på sin arbeidsplass.  Arbeidslivstelefonen for ofte henvendelser fra mennesker som er kommet i en ny og vanskelig situasjon.

-           Vi på Arbeidslivstelefonen har erfaring med hvordan folk reagerer på forhold på jobben. Vi vet at problemer på jobben går ut over livssituasjonen.  Jobbusikkerhet påvirker vår psykiske helse. Det kan føre til at man får angst, blir utbrent og får søvnproblemer. På lengre sikt får man også langtidssykemeldinger, forklarer Mathisen. 

Hun viser til Norske Skog sin bestemmelse om å legge ned Union i Skien, der mange arbeidsplasser står på spill.  Selv håper Mathisen at Norske Skog vil snu i saken å ta vare på de ansatte.
-            Kulturen i Norge har vært at større industribedrifter tar vare på de ansatte, også under omstillinger. Vi håper det vil skje med de ansatte i Union i Skien, avslutter Mathisen.

(18.8 2005)


Arbeidslivstelefonen øker

24. august, 2005

Ragnhild

Strålende...dette er en kjempetjeneste som mange har behov. Synes spesielt muligheten til å være anonym er veldig smart, ettersom mange kvier seg for å snakke. Dette burde også ha gjort at flere menn tok kontakt? Ser frem til å lese om den videre utviklingen til Arbeidslivstelefonen... Det er mye man kan lære av deres erfaringer.

Arbeidslivstelefonen øker

25. august, 2005

Anne

Flere kvinner enn menn... Jeg antar at kvinner blir mere herset med på arbeidsplassene enn menn og at kvinnene i de typiske kvinneyrker er ikke sterke nok til å stå imot press og sette foten ned når de blir "jaget". Kvinnene gråter heller når de kommer hjem.

Legg til kommentar

11. oktober, 2024
Du må være logget inn (eller registrere deg) for å delta i diskusjonen.
Log In
 
 
Opprett bruker
Glemt passord?