Søk på absentia.no
In Absentia - det ultimate sykefraværssystemet
Logg på
 
 
Opprett bruker
Glemt passord?

Annonsere
Om Absentia
Kontakt oss


Arbeidsgivere vil ansette flere
Del artikkelen med venner og kolleger

En av seks norske arbeidsgivere planlegger å øke bemanningen i kommende kvartal. Og norske arbeidsgivere beholder plassen som en av de mest optimistiske arbeidsgiverne i Europa.

 

Manpowers arbeidsmarkedsbarometer for fjerde kvartal 2005, viser at en av seks norske arbeidsgivere forventer å øke bemanningen kommende kvartal. Fire av fem arbeidsgivere forventer å holde bemanningen stabil, mens kun tre prosent har planer om å nedbemanne. Siden samme periode i fjor har nettoresultatet* økt med fem prosentpoeng.

 

-          Vi ser at mange av dem som er midlertidig ansatt går over i faste stillinger, overtidsbruken er høy og fremover vil dette kunne føre til at flere bedrifter må øke bemanningen. Arbeidsledigheten vil forstette og synke, tror konsernsjef Terje Nygaard i Manpower, som viser til at selskapet nå registrerer stor etterspørsel etter arbeidskraft innen industri, bygg og anlegg og offentlig sektor.

 

Norge på Europatoppen
I hele 2005 har norske, sammen med irske arbeidsgivere, vært de mest optimistiske arbeidsgiverne i Europa. De minst optimistiske og eneste landene med negative forventninger i denne målingen er arbeidsgiverne i Tyskland og Italia.

 

Kraftig vekst i industrien
Arbeidsgivere i åtte av ni bransjer forventer en positiv utvikling i bemanningen kommende kvartal. Industrisektoren har de høyeste forventningene (+20 %), mens primærnæringen er den eneste sektoren hvor flere forventer å nedbemanne fremfor å ansette flere frem mot årsskiftet.

 

Vekst i alle landsdeler
Arbeidsgiverne i samtlige landsdeler forventer å øke bemanningen kommende kvartal. Sammenlignet med tilsvarende kvartal i fjor, har fire av fem landsdeler fått mer positive forventninger. Arbeidsgivere i Øst-Norge er de mest positive i landet (+22 %), mens Sør- og Vest-Norge (+4 %) har de laveste forventningene.

-          Gjennom hele 2005 har norske arbeidsgivere vært relativt optimistiske og arbeidsgiverne har hatt positive forventninger til sysselsettingen i samtlige kvartal, avslutter Nygaard.

 

Manpowers Arbeidsmarkedsbarometer har blitt gjennomført i USA og Storbritannia i mer enn 40 år. Undersøkelsen gjennomføres blant et representativt utvalg av 750 norske arbeidsgivere og blant 45.000 bedrifter i 23 land.

 

*Nettoresultatet kommer frem ved å trekke fra antall ledere som forutser en nedgang i sysselsettingen, fra antall ledere som forutser en økning. Et positivt resultat indikerer at flere arbeidsgivere planlegger å ansette fremfor å nedbemanne.

 


Legg til kommentar

04. desember, 2023
Du må være logget inn (eller registrere deg) for å delta i diskusjonen.
Log In
 
 
Opprett bruker
Glemt passord?