Søk på absentia.no
In Absentia - det ultimate sykefraværssystemet
Logg på
 
 
Opprett bruker
Glemt passord?

Annonsere
Om Absentia
Kontakt oss


Arbeidsmiljøloven stoppes
Del artikkelen med venner og kolleger

Med stortingsflertall i ryggen vil påtroppende statsminister Jens Stoltenberg stoppe arbeidsmiljøloven før den trer i kraft. NHO er skuffet og frykter at dette vil gjøre norsk næringsliv mindre konkurransedyktig.

-            Arbeidsmiljøloven stoppes. Det er ikke sikkert vi rekker å komme med et nytt lovforslag før jul, men inntil videre vil den gamle arbeidsmiljøloven gjelde, sier Stoltenberg til Bergens Tidende.

Tre grunner
LO kalte Bondevik-regjeringens arbeidsmiljø et kaldt gufs fra fortiden, De så for seg et kaldere arbeidsliv med uforutsigbare arbeidsdager for arbeidstakerne. Nå svarer Ap-leder Stoltenberg med å stanse den nye loven.
-           Vi gjør dette av tre hovedgrunner: Vi vil reversere åpningen for mer bruk av overtid, vi vil stoppe regelen som tillater mer bruk av midlertidige ansettelser og vi vil styrke stillingsvernet, sier Jens Stoltenberg til Bergens Tidende.

Mens den foreslåtte loven godtok avtaler mellom arbeidstaker og arbeidsgiver på inntil 400 timer overtid i året, vil den rød-grønne regjeringen beholde dagens grense på 200 timer. 

Stillingsvernet blir igjen styrket ved rettstvister og oppsigelsessaker mellom arbeidsgiver og arbeidstaker. Arbeidstaker vil fremdeles beholde stillingen sin helt til saken er ferdigbehandlet i siste rettsinstans, i motsetning til forslaget som kun ga arbeidstaker rett til å stå i stillingen til etter første rettsinstans.

NHO skuffet
-           Den påtroppende regjeringen burde latt den nye arbeidsmiljøloven få lov til å virke, for så i ettertid å justere eventuelle bestemmelser man måtte mene falt uheldig ut, sier NHO-direktør Finn Bergesen jr.

Han mener at Stoltenberg nå setter norske arbeidsplasser i fare ved å gjøre loven mindre liberal.  I en verden der konkurransen utenfra øker, er han redd norske bedrifter ikke klarer å holde tritt.

Nå skrus klokken tilbake. Det kan bidra til å svekke konkurransekraft og tilpasningsevne i mange virksomheter her i landet, frykter NHO.

-           Særlig er det uheldig at det nå likevel ikke blir lettere for arbeidsledige å få seg en midlertidig jobb. For mange kunne en midlertidig jobb blitt veien inn til fast ansettelse, minner Bergesen om.

[Les artikkel på bt.no]
[
Les pressemelding fra NHO]

x;> (30.9 2005)

Arbeidsmiljøloven stoppes

30. september, 2005

Sondre Arnesen

Dette har jeg ventet lenge på! Eller det vil si, ikke så lenge... Ettersom det ble flertall på sosial side har jeg vært sikker på at de ville stå bak sine valgløfter og skjerme arbeidstakerne i denne saken. Den Høyrevridde Bondevik-regjeringen gav arbeidsgiverne for mye i den "slettede" loven, og vanlige lønnsmottakere kan nå puste lettet ut!

Arbeidsmiljøloven stoppes

30. september, 2005

Harald

Du har selvfølgelig helt rett Sondre. Vi har ikke behøve å vente lenge på en endring, og med LO i ryggen kjører den nye regjeringen raskt igjennom en stans i lovarbeidet. Det blir spennende å se resultatet av det nye lovarbeidet med et nytt Storting der de rødgrønne har flertall.

En seier for de rødgrønne!

03. oktober, 2005

Rune

Må innrømme at dette alene føles som en liten seier for oss på den rødgrønne siden. Dette var en av de viktigste grunnene til at jeg stemte i år, og at man får snudd lovendringene så raskt er fantastisk. En seier for de rødgrønne og arbeidstakerne!

Legg til kommentar

22. mai, 2024
Du må være logget inn (eller registrere deg) for å delta i diskusjonen.
Log In
 
 
Opprett bruker
Glemt passord?