Søk på absentia.no
In Absentia - det ultimate sykefraværssystemet
Logg på
 
 
Opprett bruker
Glemt passord?

Annonsere
Om Absentia
Kontakt oss


Størst arbeidsglede blant seniorene
Del artikkelen med venner og kolleger

Arbeidsgleden er størst blant 60-årige arbeidstakere. Yngre arbeidstakere mellom 30 og 50 år sliter mest, viser en ny undersøkelse.

 

Bare 58 prosent av ansatte under 30 år sier at de alltid gleder seg til å gå på jobb, men fallet er størst blant 40-åringen. Mens tre av fire gledet seg til å gå på jobben ifjor, svarer bare 61 prosent at gnisten er den samme i dag.

 

Tidsklemma, urimelige arbeidslivskrav eller en uoppfylt karrieredrøm kan ha skylden, tror Senter for seniorpolitikk (SSP), som står bak Norsk seniorpolitisk barometer for 2005.

 

Eldre mer attraktive

Undersøkelsen viser også at eldre arbeidstakere stadig blir mer ettertraktet. Hele 71 prosent av de spurte mente at yngre og eldre arbeidstakere utretter like mye på arbeidsplassen.

-          Likebehandling av ansatte, uansett alder, står mer i fokus nå enn tidligere, sier direktør for Senter for seniorpolitikk, Åsmund Lunde, til Aftenposten.

 

Tøffere i arbeidslivet
60+-gruppen scorer høyest på gledestatistikken for tredje år på rad: Hele 77 prosent av seniorene gleder seg til å gå på jobb. Arbeidslivet har imidlertid blitt tøffere: Arbeidsgleden synker i alle aldersgrupper, viser tallene fra MMI, som har utarbeidet barometeret for SSP.

 

Bjørg Aase Sørensen, professor i helsefremmende arbeid ved Høgskolen i Vestfold, sier til seniorpolitikk.no at vi blir rundere i kantene med årene, mer imøtekommende og omgjengelige.

-          Dermed belønnes vi med gode relasjoner og trives bedre med dem vi er sammen med. Dette kan slå ut i økt arbeidsglede, forklarer hun.

[Les artikkel hos Senter for seniorpolitkk]


Legg til kommentar

24. mai, 2024
Du må være logget inn (eller registrere deg) for å delta i diskusjonen.
Log In
 
 
Opprett bruker
Glemt passord?