Søk på absentia.no
In Absentia - det ultimate sykefraværssystemet
Logg på
 
 
Opprett bruker
Glemt passord?

Annonsere
Om Absentia
Kontakt oss


Gravide diskrimineres
Del artikkelen med venner og kolleger

En kvinne fikk rekorderstatning etter å ha blitt forbigått ved ansettelse. I følge Likestillingsombudet er det stadig flere gravide kvinner som føler seg forskjellsbehandlet i arbeidslivet.  

Antallet saker der graviditet har vært årsaken til diskriminering har økt det siste året. I 2003 var denne type diskriminering tema i 74 av totalt 476 saker, mens det i 2004 økte til 113 av totalt 517.
          Vi ser at det diskrimineres en god del mot kvinner i forbindelse med graviditet, sier nestleder Lars Christensen i Likestillingsombudet til Aftenposten.

Han forteller at mange kvinner under jobbintervjuer blir stilt spørsmål om hvorvidt de er gravide, eller planlegger å bli det, i løpet av de neste årene.
-           Mange får kvaler under jobbintervjuet, og lurer på om de skal svare ærlig når de blir stilt slike spørsmål, sier han.

Likestillingsombudet foreslår å gjøre loven klarere slik at man unngår spørsmål om graviditet i intervjuer.
-           I sommer sendte vi et lovforslag til den sittende regjeringen der vi ba om at det gjøres eksplisitt forbudt å stille spørsmål om graviditet under jobbintervjuer, sier han

Rekorderstatning
En kvinne fikk 300.000 kroner i erstatning fra en arbeidsgiver på grunn av forbigåelse ved ansettelse. Hun fikk ikke jobb fordi hun hadde forelderpermisjon. Forliket mellom kvinnen og arbeidsgiver er kommet i stand etter at kvinnen vant saken i Klagenemnda for likestilling.

Ifølge Likestillingsombudet har det aldri før vært utbetalt et slikt beløp.  De understreker imidlertid at summen må sees i sammenheng med at kvinnen opplevde et stort økonomisk tap som følge av forbigåelsen.

Styrke rettighetene
Stortingsrepresentant og familiepolitiker Torny Pedersen (Ap) ønsker å styrke kvinners rettigheter på arbeidsplassen.
          Vi har registrert at arbeidsmarkedet har blitt tøffere mot gravide kvinner. Derfor synes jeg lovforslaget virker veldig fornuftig, sier Pedersen til Aftenposten.

[Les om gravides rettigheter i arbeidslivet]
[Les mer hos Likestillingsombudet]
[Les artikkel hos aftenposten.no]

e.com >online book (20.10 2005)

Gravide diskrimineres

20. oktober, 2005

Linn B.

En kjempenyhet for gravide kvinner. Det finnes mange rettigheter som gir denne gruppen muligheter i arbeidslivet. At det likevel diskrimineres mot gravide kvinner er negativt, og jeg frykter at dette også gjelder for unge kvinner generelt. Bedriftene frykter høyere fravære og utgifter i forbindelse med graviditet.

Gravide diskrimineres

21. oktober, 2005

Knut

Enig med deg Linn, og mener selv det er svært kortsiktig av bedrifter og argumenter med økte utgifter og fravær. I det lange løp er det kompetanse og samarbeid som vil gi bedriften økt verdi. Dessuten må også arbeidslivet legge til rette for at det fødes flere barn i Norge. Fødselsraten er på vei ned i mange europeiske land, og dette vil være skadelig på mange måter.

Gravide diskrimineres

28. oktober, 2005

Hanne

Det er veldig galt at bedrifter siler ut gravide kvinner i ansettelsesprosessen. Argumentene deres om profitt og fare for økte utgifter er kortsiktige og gale. Kvinner er en ressurs for bedriftene, som ser løsninger på en annen måte enn den tradisjonelle mannen. Derfor mener jeg det er bedriftene som taper ved å diskriminere kvinner.

Legg til kommentar

24. september, 2022
Du må være logget inn (eller registrere deg) for å delta i diskusjonen.
Log In
 
 
Opprett bruker
Glemt passord?