Søk på absentia.no
In Absentia - det ultimate sykefraværssystemet
Logg på
 
 
Opprett bruker
Glemt passord?

Annonsere
Om Absentia
Kontakt oss


NHO frykter mer korrupsjon
Del artikkelen med venner og kolleger

Den nye regjeringen vil øke grensen for anbudsplikt i kommunene, og Næringslivets Hovedorganisasjon er redd for at dette kan føre til mer kameraderi og mer korrupsjon i offentlig sektor.

 

EU og EØS krever at alle kommunale kjøp på over 1,8 millioner kroner legges ut på anbud. Landene kan imidlertid fritt sette grensen lavere, noe Norge har gjort. Nylig ble grensen øket fra 200 000 kroner til 500 000 kroner, men i Soria Moria-erklæringen har den nye regjeringen sagt at de ønsker å heve beløpet mye nærmere EU-nivå.

-          I praksis betyr det at nesten alle kommunale innkjøp vil skje uten anbud, sier NHO- advokat Arnhild Dordi Gjønnes til Aftenposten.

 

Mot strømmen

Advokat Gjønnes kan ikke forstå hva som driver den nye regjeringen til å heve grensene. I land som Sverige, Finland og Nederland vil myndighetene senke grensene.

 

-          Det åpner for kameraderi og korrupsjon. Faren er stor for at oppdrag fordeles til slekt og venner, i stedet for til den som gir best tilbud.

 

Advokat Gjønnes i NHO mener at regler som sikrer åpenhet også er til fordel for innkjøperne. De vil slippe mistanken om at kontrakter tildeles etter tvilsomme kriterier. Dessuten er hun overbevist om at konkurranse om oppdrag vil gi mer igjen for skattekronene.


Legg til kommentar

24. mai, 2024
Du må være logget inn (eller registrere deg) for å delta i diskusjonen.
Log In
 
 
Opprett bruker
Glemt passord?