Søk på absentia.no
In Absentia - det ultimate sykefraværssystemet
Logg på
 
 
Opprett bruker
Glemt passord?

Annonsere
Om Absentia
Kontakt oss


Mer støy i åpne kontorlandskap
Del artikkelen med venner og kolleger

Åpne kontorlandskap der man ikke har mulighet til å lukke døra til eget kontor, er utsatt for støy som kan gi helseeffekter. Tretthet og irritasjon er vanlige konsekvenser av støy.

 

En ny internasjonal studie fastslår at personer som utsettes for simulert støy som tilsvarer et typisk åpent kontorlandskap, får økt utskillelse av hormonet adrenalin.

 

Da forsøkspersonene ble satt til å legge puslespill der noen av spillene ikke lot seg løse, ga de som var utsatt for simulert lav støy opp raskere enn de som ikke var utsatt for støy. De to gruppene hadde ingen forskjell i egenopplevelse av stress, noe som viser at spørreundersøkelser ikke nødvendigvis vil fange opp stresset, opplyser Statens arbeidsmiljøinstitutt.

 

Studien viste også at personer med støyende bakgrunn i mindre grad benyttet seg av ergonomiske justeringsmuligheter på kontormøblene.

Andre studier har vist at støynivået i åpne kontorlandskap reduserer produktiviteten når man skal utføre svært krevende kognitive oppgaver.

I tillegg til støy vil lys, ventilasjon og temperatur være faktorer som det er vanskeligere å tilpasse den enkelte arbeidstaker i et åpent kontorlandskap.

 

[Les artikkel fra Statens arbeidsmiljøinstitutt]

 

Hvilke fordeler/ulemper ser du ved å jobbe i åpent kontorlandskap? Skriv gjerne en kommentar under.


Fordeler og ulemper

27. oktober, 2005

Reidar

Jeg ser fordelene, men også ulempene ved å jobbe i åpent kontorlandskap. Det gis enklere rom for samarbeid samt kreativitet i et åpent kontorrom. For meg hører disse to tett sammen, og en åpen løsning gjør det enklere å komme i snakk med andre om problemer o.l. Bakgrunnsstøy er helt klart et av de største problemene ved åpent kontorlandskap, da kontorarbeid inneholder mye konsentrasjonskrevende arbeide. Selv er jeg imidlertidig tilhenger av en åpen løsning, der hver enkelt har sin arbeidspult. Selv med dagens mobile kontorløsninger, mener jeg at en egen plass på jobb skaper identitet og trygghet i arbeidet.

Legg til kommentar

25. februar, 2024
Du må være logget inn (eller registrere deg) for å delta i diskusjonen.
Log In
 
 
Opprett bruker
Glemt passord?