Søk på absentia.no
In Absentia - det ultimate sykefraværssystemet
Logg på
 
 
Opprett bruker
Glemt passord?

Annonsere
Om Absentia
Kontakt oss


Overvektige diskrimineres i arbeidsmarkedet
Del artikkelen med venner og kolleger

En ny undersøkelse viser at overvektige ikke når opp i konkurransen på arbeidsmarkedet og at det absolutt ikke lønner seg og stille på jobbintervju med noen kilo for mye.

 

Det britiske arbeidslivsmagasinet Personnel Today har spurt 2000 personalsjefer om sine holdninger til overvektige ansatte.

 

- Mangler selvdisiplin

93 prosent av personalsjefene foretrekker å tilby en stilling til folk med "normal vekt", i følge undersøkelsen. Halvparten av sjefene i undersøkelsen mener at overvekt går utover produktiviteten til de ansatte og like mange hevder at overvektige personer mangler selvdisiplin.

 

- Diskriminering

Tidsskriftets redaktør Karen Dempsey mener undersøkelsen viser at det er en skjult diskriminering av overvektige i arbeidslivet.

-          Frem til nå har ikke dette fått samme oppmerksomhet som diskriminering i forhold til kjønn, alder, rase og funksjonshemminger. Men vår undersøkelse viser at overvektige blir marginalisert og får færre muligheter enn de slanke, sier hun.

 

Spørreundersøkelsen viser også at en av ti personalansvarlige ikke vil at en overvektig ansatt skal få møte en kunde og like mange tror at de kan gi en ansatt sparken fordi vedkommende er overvektig.

 

”Fettisme”

Personell Today lanserer uttrykket ”fettisme” og mener at ”fettisme” kan bli en reel problemstilling i arbeidslivet i fremtiden.

 

[Les artikkel hos Personell Today]

 

Hva mener du? Kommenter gjerne artikkelen.

 


Overvektige diskrimineres i arbeidsmarkedet

02. november, 2005

Roar

Hvordan er arbeidsmiljøloven på dette? Har ingen egen erfaring med diskriminering pga vekt, men at en slik diskriminering finnes er ikke usannsynlig. Lignende undersøkelser peker jo ofte på at pene mennesker enklere får de gode jobbene.

Legg til kommentar

19. juni, 2024
Du må være logget inn (eller registrere deg) for å delta i diskusjonen.
Log In
 
 
Opprett bruker
Glemt passord?