Søk på absentia.no
In Absentia - det ultimate sykefraværssystemet
Logg på
 
 
Opprett bruker
Glemt passord?

Annonsere
Om Absentia
Kontakt oss


Sykefraværet har sunket siden etableringen av IA-avtalen

HSHs IA-tips

HSH er landets ledende nærings- og arbeidsgiverorganisasjon innen privat tjenesteytende sektor. HSH representerer virksomheter fra en rekke bransjer innen handel, service, utdanning, helse og reiseliv.Organisasjonen ivaretar tjenesteytende virksomheters interesser og tilbyr tjenester som gjør det lettere å være arbeidsgiver og drive virksomhet. HSH har omlag 12 300 medlemsvirksomheter.

Del artikkelen med venner og kolleger

Sykefraværet i 3. kvartal 2008 var 7,4 prosent lavere enn i 3. kvartal 2001, året da avtalen om et mer inkluderende arbeidsliv ble inngått. Samtidig ser vi en svak økning i sykefraværet sammenlignet med 3. kvartal 2007.

Sykefraværsprosenten gikk opp fra 6,8 til 6,9 prosent fra 3. kvartal 2007 til 3. kvartal 2008. Veksten kom i det legemeldte sykefraværet. HSH har flere sykefraværsprosjekter i 2009. Vi jobber målrettet med å hjelpe medlemsvirksomhetene med å redusere sykefraværet, sier Hilde Myklebust, seksjonsleder i HSH. Hun uttrykker likevel at hun er glad for den nedgangen vi ser i sykefraværet siden etableringen av IA-avtalen.
 
Sykefraværet økte med 1,9 prosent i privat sektor/offentlig næringsvirksomhet. Denne sektoren har, sammen med statlig forvaltning, lavest nivå på sykefraværet med 6,6 prosent. Kommunal forvaltning hadde høyest sykefravær med 8,1 prosent.
 
 

 


Legg til kommentar

21. juli, 2024
Du må være logget inn (eller registrere deg) for å delta i diskusjonen.
Log In
 
 
Opprett bruker
Glemt passord?