Søk på absentia.no
In Absentia - det ultimate sykefraværssystemet
Logg på
 
 
Opprett bruker
Glemt passord?

Annonsere
Om Absentia
Kontakt oss


En gratis arbeidslivspakke

Arbeidslivstelefonen

Åpningstider på telefonen

Del artikkelen med venner og kolleger

Vi er inne i den måneden der det kjøpes og deles ut flest pakker i løpet av året. Ønskene er mange fra de som skal få og valget kan være vanskelig for den som gir. Tilbudene er mange og vi vet det er forskjellige ønsker.

Denne gangen vil vi presentere Arbeidslivspakken, et gratis tilbud fra NAV, som er spesielt beregnet på ledere som ønsker å lære mer om arbeid og psykisk helse, virkemidler og metoder.
 
Arbeidslivspakken består av et grunnkurs og kortere modulbaserte kurs. Målet er at flere ledere i arbeidslivet øker sin kompetanse og blir tryggere i oppfølging av ansatte med psykiske helseplager.
   
“tilbud til ledere”
   
Det er mange som klager på at NAV og andre ikke gjør nok for arbeidsgivere og deres ansatte, men her er et tilbud som er gratis.
 
Og ikke bare er det en julegave, men det er en gave vi kan ta med oss å bruke i hele 2010 også. Dette er et tilbud som mange ledere og andre kan ha god nytta av, og et positivt bidrag til at resultatene for bedriften kan bli enda bedre. Det er en kjensgjerning at det fremdeles er mørke skyer i horisonten for mange virksomheter selv om noen sektorer nå går bedre. Noe kan vi ikke kontrollere. Andre ting kan vi gjøre noe med, og dette bør vi ha i fokus.
   
“se muligheter og ikke problemer”
  
Sykefravær er fremdeles en stor kostnad for mange virksomheter, og det å ha stort fokus på dette sammen med verneombud, tillitsvalgte og ansatte, gir resultater.
 
Når vi vet at hver femte sykemelding er relatert til personer med psykiske helseproblemer, er Arbeidslivspakken fra NAV et viktig virkemiddel.
 
Mange ledere har for lite kunnskap om arbeid og psykisk helse, og nettopp her har NAV i samarbeid med Arbeidslivssentrene iverksatt et viktig opplysningsarbeid.
 
Det ble i november arrangert et gratis grunnkurs i Telemark. Interessen var stor, mer enn 100 personer deltok. Noen måtte avvises og vente til nyåret på neste kurs. Dette grunnkurset er gjennomført i flere fylker og det vil bli muligheter til flere kurs neste år. Men vi var flere som reagerte på at det var så få som kom fra det private næringsliv, de fleste kom fra det offentlige. Etter selv å ha jobbet som leder i det private næringsliv i mange år, vet jeg at kunnskapen om arbeid og psykisk helse ikke er noe større i det private enn i offentlig virksomhet.
 
Det jeg har erfart, opplevd og lært dette året jeg har jobbet i Mental Helse, er en ballast som jeg gjerne skulle hatt med meg for 25 år siden da jeg startet som leder. Jeg har vært på utallige kurs, hørt foredrag og vært på møter der det har blitt drøftet personalpolitikk, men jeg vil påstå at temaet arbeid og psykisk helse ikke er et område det blir brukt mye tid på. De fleste virksomheter, både private og offentlige, må ha fokus på økonomi, og for å bedre økonomien kan økt kompetanse om psykiske helseproblemer gi gode resultater.
   
“psykisk helse og personalpolitikk”
  
Når en leder kjenner til både symptomer og virkemidler, er muligheten større for å hindre sykefravær. Jeg sender en utfordring til alle ledere, både i privat og offentlig virksomhet, om å delta på dette gratistilbudet i løpet av 2010!

Legg til kommentar

27. juni, 2019
Du må være logget inn (eller registrere deg) for å delta i diskusjonen.
Log In
 
 
Opprett bruker
Glemt passord?