Søk på absentia.no
In Absentia - det ultimate sykefraværssystemet
Logg på
 
 
Opprett bruker
Glemt passord?

Annonsere
Om Absentia
Kontakt oss


På tide å herme!

Rådet for psykisk helse

Rådet for psykisk helse

Del artikkelen med venner og kolleger

Jens Stoltenberg og regjeringen har bestemt seg for å tenke nytt for å få ned sykefraværet og få flere inn i arbeidslivet. Kampanjen «Samarbeid for arbeid» ble lansert i midten av februar. Dette er bra. Rådet for psykisk helse har i flere år samarbeidet for arbeid, gjennom blant annet gjestebud med fokus på hvordan man kan få flere folk i jobb.

Vi har samarbeidet med arbeidsgivere, arbeidstakere, NAV, Helsedirektoratet, HSH og LO.

Gjennom satsningen for arbeidsliv og psykisk helse har vi møtt ledere som er gode på å inkludere folk som i utgangspunktet har vanskeligheter på arbeidsmarkedet, og på å holde sykefraværet nede. På gjestebudene har arbeidsgivere med gode erfaringer med inkludering formidlet hva de har gjort og hvorfor de har gjort det. Arbeidstakere som har fått muligheten til å komme i arbeid har formidlet hva som har bidratt til at de har kommet i jobb og fortalt hvor stor betydning det har hatt for dem.

Dette har handlet om enkle ting som å ha en åpen og inkluderende holdning i forhold til hva folk har gjort og opplevd tidligere i livet, som for eksempel rusproblemer eller psykiske problemer. Men det har også handlet om gode rutiner for oppfølging ved sykefravær, fokus på riktig tilrettelegging osv.

Nylig var flere av de arbeidsgiverne vi har hatt som inspiratorer på våre gjestebud på møte med statsministeren og flere regjeringsmedlemmer. Fra blant andre Rema i Rogaland og Aker Piping Technology i Nord-Trøndelag fikk Jens og co høre om hvordan de jobber med å få ned fraværet og inkludere flere.

Sidsel Dahl Bjørgvik fra Aker er opptatt av hvordan arbeidsplassen kan bidra til at folk blir friske. – Man trenger ikke være Snåsakailln for å få folk friske, kunne hun fortelle regjeringsmedlemmene. Hun følger tett opp når noen er borte fra jobb og samarbeider med den enkelte om hvordan man gradvis kan komme tilbake, gjerne med tilrettelagte arbeidsoppgaver.

Nå gjelder det bare å få andre arbeidsgivere til å herme etter Sidsel og andre arbeidsgivere som har vist at det går an, både å ha lavt fravær og å tilby arbeid til de som av ulike grunner står på utsida.


Legg til kommentar

21. juli, 2024
Du må være logget inn (eller registrere deg) for å delta i diskusjonen.
Log In
 
 
Opprett bruker
Glemt passord?