Søk på absentia.no
In Absentia - det ultimate sykefraværssystemet
Logg på
 
 
Opprett bruker
Glemt passord?

Annonsere
Om Absentia
Kontakt oss


Tilbakemeldinger i ledelse

Utvikling.org

Del artikkelen med venner og kolleger

Har du noen gang stilt deg spørsmålet: Hva er ledelse? Hvordan framstår en god leder og hva er det som får ham eller henne til å framstå som god? De fleste er enige om at det har noe hvordan denne personen er til å kommunisere generelt og kanskje hvordan vedkommende er til å gi og ta i mot tilbakemeldinger spesielt.

Hva er det som er så vanskelig med tilbakemeldinger? Hvordan reagerer vi når noen gir oss ros eller ris (eller konstruktiv kritikk som vi liker å kalle det)? Legg merke til rekkefølgen på ordene over; ros eller ris. Vanligvis sier vi ris eller ros. Risen kommer altså først. Kanskje det er derfor vi er så flinke til å kritisere snarere enn å gi ros?

Det er synd fordi det er nemlig slik at dersom vi aldri gir ros så fungerer heller ikke kritikken. Tenk selv: De du bare får negative tilbakemeldinger fra, hvor lenge gidder du å høre på dem? Forskningen snakker om en ”vekt” hvor det må være likevekt mellom positive og negative tilbakemeldinger for at de skal ha full effekt. Allikevel bør man ikke gi dem sammen. Du er god, men… Det får liksom ikke full troverdighet.

Et annet viktig moment når det gjelder tilbakemeldinger er hvordan vi tar i mot tilbakemeldingene. For det startet allerede her. Dersom vi får alle pigger ut og skylder på andre og bortforklarer eller sågar går til angrep når vi får kritikk, så kan vi ikke regne med å få det ofte i alle fall. Og kanskje er det derfor vi er så flinke til å snakke om og ikke til. For når vi snakker om (baksnakker) så er jo alle enige. Helt til vi konfronterer dem det gjelder. Den er jo ikke nødvendigvis enig og der kan vi nok vente oss litt motstand også. Derfor baksnakker vi. For det er enklere.

Dette er et tema som engasjerer og det er nok ikke for ingenting at Facebooksiden Framsnakking som har som formål å bekjempe baksnakking, har fått over 27.000 tilhengere i løpet av kort tid. Tilbakemeldinger er også tema når Stavangerregionen Næringsforening har neste runde av lederskolen førstkommende fredag 9. April. Foruten undertegnede vil adm.dir. i Veolia Transport Norge Kjetil Førsvoll fortelle hvordan de gjennom ledertrening og trening på tilbakemeldinger har kommet seg gjennom krevende tider med vekst og ”voksesmerter”.

Meld deg på neste runde av lederskolen her.


Legg til kommentar

05. desember, 2023
Du må være logget inn (eller registrere deg) for å delta i diskusjonen.
Log In
 
 
Opprett bruker
Glemt passord?