Søk på absentia.no
In Absentia - det ultimate sykefraværssystemet
Logg på
 
 
Opprett bruker
Glemt passord?

Annonsere
Om Absentia
Kontakt oss


Mødre taper karriere
Del artikkelen med venner og kolleger

AFI slår fast at barn er en hindring for kvinners karriere. Kvinners yrkeskompetanse, kapasitet og innsats blir usynliggjort som mor, mens fedre ikke automatisk opplever det samme.

Selma Therese Lyng ved Arbeidsforskningsinstituttet (AFI) har sett på paradokset mellom kvinners høye utdannelse og underrepresentasjonen av kvinner i lederstillinger. Noe av dette kan i følge Lyng forklares med at rollen som mor overskygger hennes faglige kompetanse. Undersøkelsen er basert på ansatte i norske advokatfirmaer.

Ingen automatikk for fedre

Lyng har sett på forfremmelser og steg på karrierestigen etter at den ansatte er blitt forelder. Kvinnene i undersøkelsen opplever for første gang kjønnsbarriere på jobb, og de er ikke lenger en del av gruppen som vurderes ved opprykk og nye faglige utfordringer. Dette til tross for deres egne strategier for å vise at fremdeles ønsker fremgang i karrieren.

For fedre er det ingen automatikk i dette, slik mødrene opplever det. Men, fedre som synlig involverer seg i praksiser som assosieres med involvert foreldreskap, har erfaringer som sammenfaller med mødrenes.

[Les pressemelding hos AFI]


Legg til kommentar

20. april, 2024
Du må være logget inn (eller registrere deg) for å delta i diskusjonen.
Log In
 
 
Opprett bruker
Glemt passord?