Søk på absentia.no
In Absentia - det ultimate sykefraværssystemet
Logg på
 
 
Opprett bruker
Glemt passord?

Annonsere
Om Absentia
Kontakt oss


Sees i morgen......

Arbeidslivstelefonen

Åpningstider på telefonen

Del artikkelen med venner og kolleger

 Hva tenker du på når du leser en slik overskrift? Hva er dine refleksjoner? Selv reflekterer jeg dette til noe positivt. Disse tre ordene sier vi ofte til venner, familie eller gode arbeidskolleger og det har litt med å bry seg og vise omsorg. Det å bry seg er noe vi ikke må være redde for. Jeg har ofte sagt i samtaler med ledere og andre at de skal bry seg om om og ikke med med sine medarbeidere og kolleger. Det å ha gode arbeidskolleger og en god leder er ”gull” verdt, og er en faktor som gjør at vi gleder oss til å gå på jobb. Trivsel på jobb gir inspirasjon til at vi også gjør god jobb. Men tilbake til

Sees i morgen......

Det gjør oss godt å høre dette selv om vi nesten ikke legger merke til det. Men fraværet av disse ordene og andre hilsninger er merkbart. Vi i Arbeidslivstelefonen erfarer fra våre samtaler at det er mange i arbeidslivet som sliter med psykiske helseproblemer, og da kan disse tre ordene være av stor betydning. Er du en av de som ser de som er rundt deg, eller stresser du videre og er ”bare” opptatt av deg selv og jobben?

Arbeid er god medisin for personer som sliter psykisk. Dette har blitt forsket på og mange har gode erfaringer med det å kunne være i jobb, gjerne samtidig med behandling og en gradert sykemelding.

Mennesker med psykiske helseplager er også en ressurs i arbeidslivet, både arbeidsgivere og kolleger vil oppleve at de må bidra til å bryte noen tabuer rundt psykiske helsespørsmål når de står oppe i det.

Hva gjør du... i morgen?

Psykiske plager og lidelser kan ramme de fleste på en eller annen måte, for alle har vi jo en mental helse. National strategiplan for psykisk helse definerer en god psykisk helse som: ”Evne til å mestre tanker, følelser og adferd og til å håndtere motgang”. Dette er jo utfordringer vi alle må håndtere mange ganger i livet.

Hva gjør du som arbeidsgiver, tillitsvalgt eller som en god medarbeider dersom du ser at en kollega sliter med å komme seg gjennom dagene? Eller er du kanskje en av dem som sliter selv og ikke vet hvordan du skal gripe saken an?

For å øke kunnskap og kompetanse innen dette feltet har Nav og Helsedirektoratet utarbeidet et fint temahefte som omhandler og gir mange gode råd om psykisk helse og arbeidsliv. Hefte heter ”Sees i morgen” og har som mål å øke jobbnærværet for ansatte med psykiske helseproblemer.

Dette er en del av et opplegg som er rettet mot arbeidsgivere ledere og tillitsvalgte. Det er en kompetansepakke for næringslivet og er forankret i Nasjonal strategiplan for arbeid og psykisk helse. Opplegget er utviklet i nært samarbeid med partene i arbeidslivet, brukerorganisasjonene, Helsedirektoratet, Direktoratet for Arbeidstilsyn og øvrig fagmiljø. Alle som vil lære mer om arbeid og psykisk helse har et unikt tilbud her.

Kurset sees i morgen......

Mange ledere tar utfordringen og kurset ”Sees i morgen!” har blitt meget populært.

Ledere, tillitsvalgte og verneombud har strømmet til siden starten i fjor høst og til nå har over 6000 ledere over hele landet gjennomført kurset. Der lærer de hvordan de kan møte medarbeidere som sliter psykisk. . . . Norske ledere vil gjerne legge til rette for ansatte med psykiske helseproblemer, men ønsker mer kunnskap om hvilke virkemidler som finnes og hva de konkret kan gjøre på sin arbeidsplass. Dette viser en undersøkelse gjennomført av Opinion for NAV.

Lykke til med arbeidet ”Sees i morgen……”

Legg til kommentar

17. oktober, 2018
Du må være logget inn (eller registrere deg) for å delta i diskusjonen.
Log In
 
 
Opprett bruker
Glemt passord?