Søk på absentia.no
In Absentia - det ultimate sykefraværssystemet
Logg på
 
 
Opprett bruker
Glemt passord?

Annonsere
Om Absentia
Kontakt oss


Neste generasjon HMS-arbeid
Av Erik Slinning og Rune Haugen

Fem kjøttmeiser satt på en telefonledning. En av dem bestemte seg for å fly av gårde. Hvor mange kjøttmeiser var igjen?

Dersom du svarte fire, kan du gratulere deg selv med helt greie matematiske evner. Men uheldigvis er ikke svaret ditt riktig. Det riktige svaret er fem. Alle sitter fremdeles på ledningen. Hvorfor? Fordi den ene bare bestemte seg for å fly. Den gjorde ikke noe med det.

Hva vil det si å fremme?

Klag ikke under stjernene over mangel på lyse punkter i ditt liv, sa Henrik Wergeland. Vi har ofte lett for å vende oppmerksomheten mot det lille vi mangler og blir blinde for alt det flotte vi har. Hva er det som ligger i det å fremme noe? De fleste ... Les hele artikkelen

Helsefremmende lederskap (filmene)
Av Erik Slinning og Rune Haugen

Se intervjuer med sentrale ledere om ulike temaer knyttet til helsefremmende lederskap.

Helsefremmende lederskap
Hva er det? Hvorfor er det viktig? Konsernsjef Dag Mejdell i Posten Norge intervjues om temaet sammen med to av sine linjeledere.

... Les hele artikkelen
Helsefremmende lederskap? Slik leder de beste i Norge
Av Erik Slinning og Rune Haugen

Virksomheter som prioriterer mennesker først har best forutsetninger for varig fremgang. Dette mener amerikanerene Collins & Porras i boken «Built to Last». De forsket seg frem til tre prioriterte områder som ligger til grunn for en bærekraftig og levedyktig virksomhet. 1) mennesker, 2) produkter (offentlig sektor: «tjenestekvalitet») og 3) lønnsomhet.

Men, hvordan gjør de beste norske lederene dette?

Frank Møllerop i SAS Institute, som ?kk førsteplassen i «Great Place To Work» i 2007 og 2010, mente at «Helsefremmende lederskap er reinspikka kapitalisme, det er lønnsomt!». For de ?este er det ingen tvil om at de ansattes helse direkte påvirker der... Les hele artikkelen

Helsefremmende lederskap – forutsetningen for helsefremmende arbeidsplasser
Av Erik Slinning og Rune Haugen

Solfrid Flateby ble kåret til “årets unge leder” på BIs årskonferanse i slutten av januar i år (2010). I ukeavisen ledelse 5.mars 2010 uttalte hun: “En god leder er en person som klarer å justere seg etter hver enkelt ansatt, ikke omvendt. Det mener jeg er moderne lederskap. Det handler om å behandle folk forskjellig, fordi ingen er like. Da kan man også mye enklere stille harde krav til medarbeiderne”.

En vanlig definisjon av ledelse er “å skape resultater gjennom andre”. Dwight D. Eisenhower definerte lederskap til “kunsten å få andre til å gjøre noe du vil ha gjort fordi de ønsker å gjøre det”. Vi m... Les hele artikkelen

Organisering - hva må vi ta hensyn til når vi vil oppnå et friskere arbeidsliv?
Av Erik Slinning og Rune Haugen
David Packard, en av Hewlett-Packards grunnleggere, forklarte hvorfor mennesker jobber sammen: “en gruppe mennesker kommer sammen slik at de er i stand til å oppnå noe kollektivt som de ikke kan oppnå separat. De bidrar til samfunnsutviklingen...”.
Les hele artikkelen
Prioritering! Hva er viktig? Hva gir mest tilbake?
Av Erik Slinning og Rune Haugen
Din organisasjon har et skyhøyt sykefravær, og analysen (se forrige artikkel) viser at om dere dyrker frem nærværsfaktorene så skaper det ikke bare en friskere og mer produktiv arbeidsplass for alle ansatte, men dere sparer også millionbeløp hvert eneste år. Dere har nå kommet til stedet der “dekket møter veien” i bevegelsen fra teori til praksis, men hvor begynner dere?
Les hele artikkelen
Analyse? Hvordan finner vi friskhet- og nærværsfaktorene?
Av Erik Slinning og Rune Haugen
I arbeidet med å hjelpe ledere til å skape en mer helsefremmende arbeidsplass er det slående hvor langt det er mellom de som virkelig forstår hvor lønnsomt dette er, hvordan man gjør det på en effektiv måte og hvordan det gjennomføres i praksis.
Les hele artikkelen
Et friskere arbeidsliv - i praksis!
Av Erik Slinning og Rune Haugen
Selv om vannklosettet ble oppfunnet i 1775 var det ikke før i 1857, hele 82 år senere, at noen fant opp toalettpapiret. Nå som vi den siste tiden har blit tutet ørene fulle av hva som gjør at vi har et sykt arbeidsliv - i teorien, ønsker vi å rette søkelyset mot hva som gir oss “Et friskere arbeidsliv - i praksis!”
Les hele artikkelen