Søk på absentia.no
In Absentia - det ultimate sykefraværssystemet
Logg på
Opprett bruker
Glemt passord?

Annonsere
Om Absentia
Kontakt oss


Har dere tenkt på det?
Av Ingrid Einarsrud

Har dere tenkt på det at det kan være mange årsaker til at man blir syk?

Har dere tenkt på hvor belastende det kan være å ha et nært familiemedlem som er alvorlig syk i mange måneder? At det i perioder er så kritisk at han kan dø? Kan dere tenke dere hvordan det er å likevel gå på jobb hver dag, men være redd for å få en telefon som forteller at den du har vært så glad i ikke er mer? Likevel går du på jobb hver dag. For det er godt å gjøre noe meningsfylt. Være med kollegaer. Ha noen timer som er forutsigbare. Kunne i noen timer fokusere på andre ting enn det som er så skremmende og uvisst. Kan dere tenke dere de... Les hele artikkelen

Lav motivasjon – ingen kronisk sykdom
Av Ivar Austbø

Jeg har lest Fafo-rapporten ”Innmeldt, utmeldt eller påmeldt?”, som er et ferskt bidrag til den stadig pågående debatten om utenforskap i velferdsstaten. Denne rapporten gir en ganske grei nyansering av tall vi gjerne blir presentert for i diverse overskrifter, som at det er 7-800 000 mennesker utenfor arbeidsmarkedet og mottar stønad.

I rapporten refereres til undersøkelser av uføre, der veldig få sier at de ønsker å komme tilbake i jobb. Jeg vil ikke si dette brukes på en uansvarlig måte i Fafos rapport, men jeg syns det er verdt å stoppe opp litt og stille spørsmål ved hvor mye vekt man kan legge på slike undersøkelser og hva som egentlig sies n&a... Les hele artikkelen

En verdensdag for arbeid og psykisk helse
Av Ingrid Einarsrud

Kommende uke blir det en rekke markeringer og arrangement knyttet til Verdensdagen for psykisk helse den 10. oktober. I år er tema i Norge arbeidsliv og psykisk helse. Arbeid, sykelønn og trygd har vært mye i fokus i media det siste året, så det er flott at temaet for Verdensdagen sammenfaller med dette.

På tirsdag skal jeg rundt på flere bedrifter og snakke om min opplevelse av å stå utenfor arbeidslivet, og om hva arbeid betyr for meg. Mine innlegg er en del av et større opplegg, og jeg har bare fått 6-7 minutter på hvert sted. Med andre ord jeg må være konsis og snakke fort. Det blir en utfordring, for jeg har mye å si om arbeidsliv og psykisk helse.Les hele artikkelen

Åpenhet – et tveegget sverd
Av Ina Marie Kolås Bekkevold

Nyutdannet, ung, håpefull, ambisjonsrik og entusiastisk ung kvinne med toppkarakterer og lang arbeidserfaring søker ny jobb.

Vi har vel alle utfordringer, men hennes gjør at hun til tider må bo et annet sted enn hjemme. Sånn ca. en helg i måneden. Som mange andre sykdommer er hennes lunefull, men hun tar alle forhåndsregler hun har lært. Noen ganger er dessverre ikke dette nok og en «time-out» er nødvendig. Hun må «ut av konteksten» som det så fint heter. Jobben blir da et hyggelig og kjærkomment avbrekk til sykdommen som hun puster inn og ut hver eneste dag.

Hun håper selvfølgelig på å bli frisk, håp er ... Les hele artikkelen

Alvorlig – for hvem?
Av Ingrid Einarsrud
Hva regnes egentlig som en alvorlig sykdom? Hvem bestemmer at en sykdom er alvorlig? For hvem er den alvorlig? Jeg synes betegnelsene omkring sykdom og skade ofte er forvirrende. Det er mange diagnoser og sykdommer, men vet vi hvor syk – eller ikke syk, personen virkelig er?
Les hele artikkelen
På tide å herme!
Av Werner Fredriksen
Jens Stoltenberg og regjeringen har bestemt seg for å tenke nytt for å få ned sykefraværet og få flere inn i arbeidslivet. Kampanjen «Samarbeid for arbeid» ble lansert i midten av februar. Dette er bra. Rådet for psykisk helse har i flere år samarbeidet for arbeid, gjennom blant annet gjestebud med fokus på hvordan man kan få flere folk i jobb.
Les hele artikkelen
Ufrivillig fridag
Av Ingrid Einarsrud
I debatten som går for tiden gjør jeg meg som eks-sykmeldt-over-lang-tid en del tanker. Jeg opplever at mange ulike problemstillingene kommer frem, men tenker likevel at vi hører lite fra de som faktisk er sykemeldt. Hva mener de om saken? Hva tenker de kunne vært gjort annerledes?
Les hele artikkelen