Søk på absentia.no
In Absentia - det ultimate sykefraværssystemet
Logg på
 
 
Opprett bruker
Glemt passord?

Annonsere
Om Absentia
Kontakt oss


BYOD - Bring Your own Device brer om seg - og det er greit
Av Blogg 1-2-3

En undersøkelse gjennomført av Avanade viser at motstanden mot bruk av personlige datadingser på jobb er over blant norske og skandinaviske ledere.

Avanade er et konsulentselskap etablert av Accenture og Microsoft i 2000 for å hjelpe bedrifter med å få best mulig resultat ut av deres Microsoft investeringer. Siden starten har 55 000 Microsofteksperter i Avande og Accenture levert mer enn 10 000 prosjekter for mer enn 3 700 kunder over hele verden.

Undersøkelsen som vi skal vi se noen resultater fra er utført av uavhengige Wakefield Research på oppdrag fra Av... Les hele artikkelen

Foredrag ledelse og personalutvikling med musikk som virkemiddel
Av Pål Lillebø

Steinkjerfestivalen, Steinkjer Næringsforum og Trønder-Avisa inviterer til foredrag om ledelse og personalutvikling med musikk som virkemiddel.

Utvikling.org og tidligere Vamp-vokalist Vidar Johnsen har i lengre tid hatt et samarbeid hvor Vidar Johnsens musikk har blitt brukt som underholdning og til refleksjon i sosiale settinger i forbindelse med foredrag og kurs. De har imidlertid lansert et nytt konsept hvor Vidars låter brukes inne i selve foredraget som en forsterkning av det teoretiske budskapet som formidles, for å forsterke refleksjon og den emosjonelle delen av lederutvikling.

Foredragets innhold:
Leder og lederstiler
- Hva er ledelse? Meg i lederrollen
- Tpyiske fallgruver innen ledelse
- Hv... Les hele artikkelen

Er glasset halvfullt eller halvtomt?
Av Turid Linda Remme

Dette er en frase de fleste av oss har fått med seg. Men hva handler det egentlig om? Hvordan kan det ha relevans for arbeidslivet?

I mange år lurte jeg på verdien av dette utsagnet. Fant liksom ikke at det var betydningsfullt. Men ettersom årene har gått har jeg skjønt enkelheten i bildet og samtidig hvor mye det rommer. Omskrevet kunne vi si: - Er det håp eller er det håpløst?– Har jeg sjanse til å få en ny jobb eller ikke? – Tør jeg ta denne samtalen med sjefen eller? Halvfullt er optimisme, og at dette går bra tross alt. Halvtomt er det motsatte.

To ungdommer jeg kjenner har på hver sin kant fått deltidsjobber på matvarebutikker. Den ene forteller om ... Les hele artikkelen

Lederutvikling med musikk som virkemiddel
Av Pål Lillebø
I det siste har debatten rast i så vel Dagens Næringsliv som andre medier hvorvidt man trenger feminin eller maskulin ledelse. For å si det forsiktig så synes jeg dette er mildt sagt uheldige begrep. Flere har påpekt at man her lett trekker slutninger som at kvinner naturlig nok vil ha en mer feminin lederstil og menn en mer maskulin. Dette er altså ikke tilfelle.
Les hele artikkelen
Stress ned før sommerferien
Av Turid Remme
Sommerferien står for døren og på mange arbeidsplasser er det hektisk aktivitet med å få ferdig arbeidsoppgaver, ferielister og annet før sommeren.
Les hele artikkelen
Lederutvikling og musikk fra Vidar Johnsen.
Av Pål Lillebø
Tidligere Vamp-vokalist Vidar Johnsen vil sammen med Utvikling.org ta lederutvikling et steg videre. Samarbeidet vil utnytte den emosjonelle kraften i musikk, og skape et konsept for lederutvikling der refleksjon forsterkes.
Les hele artikkelen
Tilrettelegging for gravide i arbeid—en omsorgsplikt
Av Turid Remme
Er det slik at de gravide er sykere nå enn før? Sykefraværsstatistikken tyder på det, gravide står for ca. en tredjedel av alle fraværsdager for kvinner mellom 20 og 39 år. Men er det virkelig slik?
Les hele artikkelen
VI SØKER: Lederutviklingskonsulent
Av Pål Lillebø
Den stadig økende etterspørsel etter våre tjenester gjør at vi trenger flere dyktige konsulenter i heltidsstilling med på laget. Vi har generelt behov i hele landet, men spesielt ved vårt kontor på Ensjø i Oslo er behovet stort. (Finn-kode: 33920196)
Les hele artikkelen
Jobbstrategi for personer med nedsatt funksjonsevne
Av Grace B. Mathisen
Delmål 2 i IAa-vtalen er å øke sysselsettingen blant personer med nedsatt funksjonsevne. Innsatsen for å nå dette delmålet skal fra 2012 styrkes gjennom at Regjeringen iverksetter en jobbstrategi for at spesielt unge under 30 år med nedsatt funksjonsevne ikke skal bli varig utestengt eller utstøtt fra arbeidslivet.
Les hele artikkelen
Et inkluderende arbeidsliv
Av Grace B. Mathisen
Retten til arbeid er grunnleggende for å delta i samfunnet. Regjeringens mål er å skape et mer inkluderende arbeidsliv og hovedmålet er arbeid for alle. Alle skal ha mulighet til å delta i arbeidslivet ut fra sine evner og ressurser.
Les hele artikkelen
Dataarbeidsplassen
Av Turid Remme
Arbeidslivet har endret seg mye siden jeg starta min yrkesaktive karriere i 1986 som systemprogrammerer i en IKTbedrift.
Les hele artikkelen
Har dere tenkt på det?
Av Ingrid Einarsrud
Har dere tenkt på det at det kan være mange årsaker til at man blir syk?
Les hele artikkelen
Neste generasjon HMS-arbeid
Av Erik Slinning og Rune Haugen
Fem kjøttmeiser satt på en telefonledning. En av dem bestemte seg for å fly av gårde. Hvor mange kjøttmeiser var igjen?
Les hele artikkelen
Unge, arbeid og psykisk helse
Av Grace B. Mathisen
Vi vet at arbeid er viktig for den psykiske helsen. Det å bidra, men også det å være inkludert i arbeidslivet, er begge faktorer som forebygger psykiske helseproblemer. Studier viser at tiden mellom utdanning og arbeid er en kritisk fase for mange unge.
Les hele artikkelen
Du må velge: si opp selv eller bli sagt opp!
Av Turid Remme
Det hender vi får telefoner der arbeidsgiver har gitt en arbeidstaker valget om å si opp selv eller bli sagt opp uten at den ansatte har fått noe forvarsel. De opplever at leder er misfornøyd med jobbinnsatsen og ønsker å bli kvitt de fort.
Les hele artikkelen